HOME 충대포스트 EDITOR'S DESK
[EDITOR’'S DESK] Try to Be a Rainbow in Someone’'s Cloud
Baek Jin | 승인 2015.02.26 16:30|(250호)

Imagine a rainbow in the sky that suddenly comes into view when people stay at home all day because of rain. There is no doubt to say that every individual feels pleased and fortunate when they find an arch of different colors which attracts all living things.

"Try to be a rainbow in someone’'s cloud" is a quote by Maya Angelou who was an American author. I would like to talk about this quotation because it matches with my personal experience of the start of 2015. I started as a cubreporter in 2013 and became editor-in-chief this year. Similar to others in the past, it was not an easy decision to become the editor because it requires responsibility and more time to stay at the university press. Besides, I was nervous about the new challenge even though I was partly ready for it. To be honest, it was not a strange thought to stop rather than to walk a new pathway; however, I am here and I embrace the chance to write the editor’'s desk column in the Chungdae Post.

Fortunately, there was a rainbow in my life. When someone becomes a rainbow in one’'s cloud, we can also call the person a ‘'mentor.’' I met my mentor in 2008 and he was my English teacher. Even though he is not in Korea, I keep in contact with him by using e-mail. He is the one who always give advice and tries to understand me; thus, it is one of my best time of the weeks to share experiences, thoughts and information with him. This time was also helpful. He cheered me up and believed in my ability. Small actions or speech can change others, and I can be an editor with confidence. I might find it more difficulties and want to give up in the future; yet, a rainbow will lighten up the way. Thanks to my mentor or rainbow once again.

Try to be a rainbow in someone’'s cloud. I hope the Chungdae Post can be a rainbow that can touch others’' minds and progress positively together.

Baek Jin | By CP Editor

Baek Jin  jinny524@cnu.ac.kr